Medlemstidning för Svensk Förening för Diabetologi 


Sett & Hört

Diabetes Online

Det myllrar på internet, också med diabetesrelaterade hemsidor. Här kommer ett litet axplock ur en sammanställning som gjorts av IDF - Internationella DiabetesFederationen.

Det kan vara intressant att ta en titt på vad som sker internationellt på diabetesfronten. Högaktuellt är dels den globala diabetesepidemien, dels den ökande förekomsten av typ 2 diabetes bland barn och ungdomar. IDF's egen hemsida: www.idf.org ger en bra överblick över olika diabetesorganisationer i världen, verkar lättmanövrerad för att komma i kontakt med diabetesintresserade kollegor i andra länder. Här kan man även finna gott om diabetesrelaterade nyheter från världens alla hörn.

WHO: www.who.org har också en bra hemsida med internationell utblick. Inte begränsad till diabetes så klart, utan här kan man finna information om de flesta stora sjukdomsgrupper.

American Diabetes Association (ADA): www.diabetes.org en myllrande hemsida med riklig information om allehanda aspekter på diabetes. Vänder sig till både profession och patienter eftersom ADA är en organisation för såväl vårdpersonal som patienter. Här kan man verkligen strosa omkring som i ett bättre sorterat varuhus och plocka i ett rikt utbud av diabetesinformation.

Samma sak gäller sajten www.diabeticgourmet.com/diabetic också detta en amerikansk sida, uppbyggd som en hälsotidning med artiklar och information som till största delen rör mat. Dels kan man hitta renodlad kostinformation men även recept och produktinformation.

För idrottsintresserade finns International Diabetic Athletes Association www.diabets-exercise.org. Denna sajt är inte gratis. Den verkar innehålla evenemangstips och information om hur man kan leva ett idrottsaktivt liv med diabetes.

Jag tror att dessa hemsidor kan räcka för ett ganska omfattande nätsurfande för den diabetesintresserade (och engelskspråkige).

Tomas Fritz


[Innehåll] [Redaktören] [Ordföranden] [Sett & Hört] [Aktuell Info] [Redaktionen] [Arkivet] [Länkar] [Diskussionsforum] [Diabetes Update]
Till Förstasidan