Arkiv alla nyheter

Kommentar angående två styrkor av Tresiba® (degludec). Novo Nordisk

 

Som ett svar på det växande behovet av allt högre insulindoser för att uppnå glykemisk kontroll har Novo Nordisk tagit fram Tresiba® i två styrkor, 100 enheter/ml med maxdos 80 enheter per injektion, samt även en styrka på 200 enheter/ml som ger möjlighet till maxdosen 160 enheter insulin i en enda injektion. Detta betyder att för de patienter som behöver mer än 80 enheter per injektion, så räcker det med endast en injektion per tillfälle istället för flera.

Den högre styrkan, 200 enheter/ml, kommer endast att tillhandahållas i FlexTouch®, den kommande förfyllda insulinpennan från Novo Nordisk med en enkel automatisk injektionsmekanism. Styrkan 100 enheter/ml kommer att tillhandahållas endast i Penfill®.

I såväl FlexTouch® som Penfill® framgår det tydligt respektive styrka, men självfallet är en enhet alltid en enhet, oavsett styrkan på insulinet den enda skillnaden är injektionsvolymen. Patienten ställer alltså in pennan precis som vanligt på antalet enheter som ordinerats, och injicerar därmed rätt antal enheter oberoende styrka på insulinet.

Nu har Tresiba® erhållit ett positivt yttrande av den europeiska läkemedelsmyndigheten (CHMP) och rekommenderas för godkännande för marknadsföring för indikationen diabetes mellitus hos vuxna

Christina Lloyd
Clinical Medical Regulatory Director
Novo Nordisk Scandinavia AB

 

Press release Novo Nordisk

 

Nyhetsinfo

www red DiabetologNytt
Christina Lloyd
Clinical Medical Regulatory Director
Novo Nordisk Scandinavia AB

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp