Lättprodukter eller feta produkter?

[ Läs eventuella Repliker på detta inlägg ] [ Skicka Replik på detta inlägg ] [ Diskussionsforum ]

INSÄNT AV Inge Eriksson DEN 07 :e FEBRUARI, 1998 vid 20 - tiden

Som "ny" diabetiker upplever jag det märkligt att få veta att det som är bra för mej
att äta är den mat som man ur folkhälsosynpunkt rekommenderar för alla!
Varför kallas den då för "light" "lätt" "mager" eller annat som skiljer den från
den fetare kosten som alltså bör vara "normal" (????). Jag anser att det ur alla
synpunkter sett vore lämpligare att kalla de fettsnålare varianterna för ost, korv,
glass,margarin o.s.v. och de fetare sorterna för just feta, (eller ännu fetare)korv,
glass,margarin o.s.v. Om det normala vore att kalla de fettsnåla varianterna för endast
varunamnet vore det de fetare varianterna som vore det avvikande och det tror jag
har stor, för att inte dra till med enorm, betydelse för attityden till det som
nu kallas för lättprodukter. Då är det inte avvikande att äta rätt utan det som
är normalt är också det rätta!! Och då kanske vi inte behöver gå och leta efter
lämpliga produkter för då blir det de avvikande produkterna. d.v.s. de feta, som
kommer att ligga på undantagen. Tacksam för reaktioner är:

Inge Eriksson





REPLIKER:


SKICKA REPLIK PÅ DETTA INLÄGG
NAMN:
E-POST:
INLÄGGETS TITEL: Re: Lättprodukter eller feta produkter?
INLÄGG:
LÄNK:
LÄNKNAMN:
BILD:


[ Läs eventuella Repliker på detta Inlägg ] [ Skicka Replik på detta inlägg ] [ Diskussionsforum ]