Medlemstidning för Svensk Förening för Diabetologi
Gå tillbaka

Årets diabetessjuksköterska
Kerstin Ljung, NÄL, Trollhättan

arets2
Kerstin Ljung, NÄL Trollhättan

Pressrelease SFSD. Diabetessjuksköterska Kerstin Ljung vid Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan, har tilldelats priset Årets Diabetessjuksköterska. Priset fick hon vid årsmötet för SFSD, Svensk Förening för Sjuksköterskor i Diabetesvård, i Stockholm.

Prismotiveringen lyder:
För att genom alla år i sin yrkesutövning med kraft och styrka arbetat för patienternas bästa, för att genom åren lett och drivit arbete på sin diabetesmottagning med stort engagemang samt med kvalitets – och patientfokus där patientutbildning fått spela en stor roll. Engagemang och kompetens har medverkat till att utveckla diabetesvården lokalt och regionalt där hon spelat en viktig roll i olika utbildningssammanhang och expertgrupper.
Hennes chef säger: ”Som chef känner jag mig trygg, glad och nu absolut stolt att hon arbetar hos oss. Hon är en genuint kvalificerad expert inom diabetesområdet och en underbar kollega och en person som alla skulle vara lyckliga att ha i sin verksamhet”.
Årets diabetessköterskor är sedan 1987 en utmärkelse som går till en sjuksköterska som under en längre tid bidragit till ökad kvalitet inom diabetesvården genom sitt kunnande, sitt engagemang och agerande.

Priset delades ut av SFSD 110331

Nyhetsinfo 2011-04-02
www red DiabetologNytt

|Upp|


Till Förstasidan - Diabetolognytt.com