Arkiv alla nyheter

Eva Toft fick 111020 ett stipendium och diplom i samband med Svensk Förenings för Diabetologi (SFD) höstmöte i Stockholm 20-21 oktober 2011.

 

Eva är docent och överläkare vid diabetesenheten på Ersta Sjukhus i Stockholm. Eva disputerade vid Karolinska Huddinge på en avhandling där fett- och skelettmuskelmetabolism undersöktes med mikroadialysteknik.

Vid ett mycket stort antal SFDs diabetesmöten i Sverige, under många års riksstämma och vid flera internationella diabetesmöten har Eva varit en uppskattad föreläsare och moderator.

I samband med Socialstyrelsens arbete kring Nationella Riktlinjer för diabetes 2010 har Eva varit en av myndighetens granskare av vetenskaplig litteratur under ett par års tids arbete liksom i samband med SBU-rapporten kring diabetes och kost. Under flera år var Eva med i styrelsen för SFD med olika utredningsuppdrag i samband med detta och även efteråt i föreningens regi.

På Ersta Sjukhus samarbetar Eva med vårdcentraler och driver en uppskattad diabetesskola med uppföljning efter 2-3 månader, också utvecklat ett fint samarbete med ungdomsenheten för diabetes vid Södersjukhuset och Astrid Lindgrens Barnsjukhus kring ungdomar med typ 1 diabetes för en förbättrad övergång från barndiabetes- till vuxendiabetesmedicin

I samarbetet med kollegor, medarbetare och patienter har Eva en otrolig förmåga att på ett positivt sätt sprida en trevlig atmosfär. Undertecknad har haft förmånen att under snart ett decennium regelbundet vara kursledare med Eva i flera olika diabetesutbildningssammanhang – och då frapperats av hennes förmåga att på ett pedagogiskt sätt förmedla sina insikter inom diabetologin.

SFD gratulerar Eva till ett förtjänstfullt stipendium på 25.000 SEK. SFDs styrelse har nominerat och utsett Eva. Detta har skett utan påverkan från Novo Nordisk som bidragit ekonomiskt.
Michael
Michael Alvarsson
Vetenskaplig sekreterare i Svensk Förening för Diabetologi
Docent, överläkare
Kliniken för Endokrinologi, Metabolism och diabetes
Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp