Arkiv alla nyheter

Bu eller bä. – När kan TLV tänkas dra tillbaka sitt beslut om indragning av statlig subvention …

TLV sticker ut hakan. Bu eller bä. – När kan TLV tänkas dra tillbaka sitt beslut om indragning av statlig subvention för hjälpmedel?

I tidskriften Diabetes 4/11 från 110826 diskuteras TLVs åtgärder sista månaderna under rubriken ”TLV sticker ut hakan”.
Chefsjuristen vid TLV intervjuas.

– Vi har uppfattat det så inom TLV att det inte behövs en lagändring för att ändra bedömningen i de här fallen. Vi sätter ned foten och prövar definitionen av en förbrukningsartikel i lagens mening, säger chefsjuristen på TLV i intervjun i tidskriften Diabetes.

Beslut om indragning av tidigare godkänd statlig subvention av Minilink till kontinuerlig glukosmätning har överklagats av företaget med motivering att beslutet är olagligt.

Chefsjuristen på TLV välkomnar en juridisk prövning

– Vi får aldrig någon som säger bu eller bä om vi inte tar ställning. Om någon överklagar det och domstolen säger nej, att vi är på fel väg, då rättar vi oss givetvis efter detta – och lagstiftaren får i så fall ta tag i det här för att vi ska kunna få ett klargörande.

– Först då har vi en bas att stå på och sedan får riksdagen fundera över hur man vill göra, säger chefsjuristen vid TLV

Enligt den definition som TLV nu använder i sitt förslag finns inget utrymme för statlig subvention för ”elektroniska produkter som kan komma att kräva service under sin livslängd”.

– Förbrukningsartiklar för statlig subvention ska ha en begränsad livstid, säger chefsjuristen i intervjun i Diabetes 4/11.

Läs hela intervjun på http://www.diabetes.se/Templates/Extension____6898.aspx

eller klicka på ”länk nederst”.

Nyhetsinfo
www red DiabetologNytt
Publicerad: |2011-08-29|

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp