Diabetiker i allmänhet vet för lite

[ Läs eventuella Repliker på detta inlägg ] [ Skicka Replik på detta inlägg ] [ Diskussionsforum ]

INSÄNT AV Stig Vestberg DEN 14 :e DECEMBER, 1997 vid 22 - tiden

Efter att jag själv har fått diagnosen diabetes,har jag kommit i kontakt med ganska många andra personer som också har diabetes. Jag är mycket förvånad av att så gott som alla har så dålig kunskap om sin sjukdom.De flesta vet inte att kosten spelar viktig roll, motion,vart de skall söka information,vilka följdsjukdomar som kan inträffa, hur de skall bevaka sin sjukdom dagligen och ev anpassa sina doser etc.
Hur kommer sig detta ? Jag har fått en indikation på att deras diabetes vårdare inte vill släppa för mycket information för de av någon anledning tror att ju mer insikt patienten får desto mer rädsla får patienten för sin sjukdom och detta följdmässigt skadar patienten. Jag tycker i stället att vårdinrättningarna skall köra med raka rör(med undantag av psykiskt svaga). Tala om för och nackdelar lära patienten att vara nyfiken och informationsgirig, ex hänvisa till detta forum, som är utmärkt. Rekomendera tillgängliga tidskrifter.Kunde detta ske,skulle alla vara vinnare.
Jag vet att det finns bra diabetesmottagningar, min egen är en sådan,men jag är rädd att kvaliteten är mycket skiftande.REPLIKER:


SKICKA REPLIK PÅ DETTA INLÄGG
NAMN:
E-POST:
INLÄGGETS TITEL: Re: Diabetiker i allmänhet vet för lite
INLÄGG:
LÄNK:
LÄNKNAMN:
BILD:


[ Läs eventuella Repliker på detta Inlägg ] [ Skicka Replik på detta inlägg ] [ Diskussionsforum ]